woensdag 12 oktober 2011

Zoekplaatje


Sedert vorige maand is de beeldbank van het Zeeuws Archief vernieuwd. Scans van foto's, tekeningen, prenten, gravures en prentbriefkaarten zijn nu onderdeel van de database van de website Archieven.nl. De beeldbank is te raadplegen via de website van het Zeeuws Archief en via de website Archieven.nl > Beeld en geluid > Zeeuws Archief.
Regelmatig krijgen wij opmerkingen van het publiek over de beschrijvingen van beeldmateriaal. Vandaag ontvingen we een opmerking over deze foto uit de collectie van de Middelburgse fotograaf D.P. Cornelisse. Volgens de beschrijving betreft het een straat te Oud-Vossemeer, maar dat wordt betwijfeld. Vandaar dat we onze vraag 'in de groep gooien'. Wie weet waar deze straat is, op het eiland Tholen of toch in een ander deel van Zeeland?

Door: Leo Hollestelle, beheerder beeldbank

2 reacties:

Herman Boot zei

Goedemorgen,

Dit is de burg.van Cittersstraat te Kortgene.Op het eind de boerenschuur van Jaap Verburg. De foto moet van voor de watersnoodramp zijn omdat het nog de oude schuur met rietendak is. Links bijna op het eind het huis met groot dak, woning van MulliƩ direkteur van Cebeco.

Met vriendelijke groet,
Herman Boot
Serooskerke

Leo Hollestelle zei

Hartelijk dank Herman. We gaan de beschrijving aanpassen.

Leo Hollestelle, Zeeuws Archief

Een reactie posten