woensdag 4 mei 2011

Het waarom van de openingstijden

Sinds februari dit jaar zijn de openingstijden van de studiezaal gewijzigd, de studiezaal is nu open van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. De zaterdagopenstelling is hetzelfde gebleven, van 9.00 tot 17.00 uur. Waarom eigenlijk?

In het uurtje voordat de studiezaal opengaat hebben wij, als archiefassistenten, de mogelijkheid om heel veel andere werkzaamheden te doen. Wij kunnen dan reserveringen klaarleggen die studiezaalbezoekers per mail hebben gedaan, de externe uitleningen voor de ambtenaren van Veere en Middelburg klaarzetten, archiefstukken opruimen (bijvoorbeeld voor het project digitalisering Burgerlijke Stand), de binnengekomen e-mail met een informatievraag nummeren, kopiëren voor de bestellingen via Zeeuwen Gezocht, reproductiebestellingen afhandelen en de ‘zoekvragen’ oplossen, die eventueel zijn blijven liggen. Allemaal dingen waar je tijdens je studiezaaldienst niet aan toegekomen bent.

Het geeft ons in ieder geval meer ‘lucht’ om de bezoekers van de studiezaal én de digitale bezoekers beter van dienst te kunnen zijn.

Door: Susanne Koole en Machteld Steketee

1 reacties:

Christian zei

Leuk om te lezen waar jullie je zoal mee bezighouden! Groeten van 'meneer' Christian. ;-)

Een reactie posten