donderdag 8 april 2010

Blijf op de hoogte - Gebruik de RSS-feed

Als u op de hoogte wilt blijven van de informatie op het Zeeuws Archief Blog, dan kunt u dit instellen via de RSS-feed-knop in het menu bovenaan.

Abonneer u op de feed en iedere keer als wij dit blog actualiseren ziet u de nieuwe berichten automatisch verschijnen. De berichten bestaan uit een kop met een intro en een rechtstreekse link naar het bericht op onze website, zodat u snel en gemakkelijk het complete bericht kunt openen. U kunt zich zowel voor de berichten als voor de reacties op de berichten abonneren.

Er zijn verschillende manieren om het lezen van de RSS-feed in te stellen:

* via de webbrowser
In de recente versies van de meeste webbrowsers kunt u zich abonneren op de feed, die dan op ongeveer gelijke wijze als de bookmarks of favorieten is aan te klikken. De feed van het Zeeuws Archief Blog is voorzien van een speciale functie waardoor de webbrowsers de feed automatisch detecteren en u een signaal geven dat u zich kunt abonneren.

* via een gepersonaliseerde homepage
Als u een gepersonaliseerde homepage gebruikt, kunt u de feed van dit blog op de gebruikelijke wijze aan het programma toevoegen. Veel gebruikte programma's zijn: Netvibes, Pageflakes, Bloglines en iGoogle.

* via een offline RSS-lezer
U kunt een zogenaamde 'RSS-lezer' op uw PC installeren om de feed te kunnen lezen. Er zijn zowel gratis als betaalde RSS-lezers. Een overzicht van deze programma's vindt u bijvoorbeeld op http://blogspace.com/rss/readers.

* via een online RSS-lezer
Via een online RSS-lezer kunt u de feed meteen online lezen. Knip deze link http://zeeuwsarchief.blogspot.com/feeds/posts/default en plak deze in het invoerscherm van de online lezer. Een online-lezer is bijvoorbeeld Onlinerss.

* via e-mail
Voor degenen die toch nog moeite hebben met het instellen van de RSS-feed voor het Zeeuws Archief Blog hebben we een handig alternatief gevonden. Via de website Feedmyinbox kunt u feeds van dit blog rechtstreeks laten doorsturen naar uw eigen e-mailadres en hoeft u dus geen RSS-feed-reader zoals iGoogle of Netvibes te gebruiken.

Ga naar de website Feedmyinbox en vul de url van het Zeeuws Archief Blog in: http://zeeuwensarchief.blogspot.com en vul in het tweede vakje het e-mailadres in waarnaar de feeds van het Zeeuws Archief Blog moeten worden gestuurd. Klik op SUBMIT.

U ontvangt vervolgens van Feedmyinbox een bevestigingsmail naar het opgegeven e-mailadres. Bevestig dit door in het groene vlak op de blauw onderstreepte woorden 'Confirm Subscription' te klikken en u ontvangt voortaan een mailtje als er een nieuw blogbericht is geplaatst.

De gratis versie van Feedmyinbox stuurt de dag nadat het blogbericht is geplaatst een email. Met deze versie kunt u in totaal vijf te volgen RSS-feeds instellen.


Geplaatst door: Leo Hollestelle, beheerder Zeeuwen Gezocht & Poulus Bliek, systeembeheerder

0 reacties:

Een reactie posten