woensdag 21 april 2010

Een splinternieuwe website komt eraan!


Binnenkort hoop ik u de nieuwe website van het Zeeuws Archief te kunnen presenteren. Hiernaast ziet u alvast een sneak preview van hoe het gaat worden.

De website is gebouwd door de firma Fabrique uit Delft. Zij hebben ervaring met het bouwen van websites voor culturele instellingen, bijvoorbeeld voor het Rijksmuseum en de Koninklijke Bibliotheek. Maar ook de site van Albert Heijn is van hun hand. Een veelzijdig bedrijf dus!

Voor onze website is gekozen voor een blauwe achtergrond die is gebaseerd op het logo dat Wim de Valk in 1999 voor ons heeft ontworpen. Verder is gedacht aan de opmaak van een krant, met veel duidelijke kopjes.

De zoekfunctie heeft een meer opvallende plaats gekregen op de website. Via het zoekbalkje rechtsboven, maar ook via de menuoptie 'zoeken', doorzoekt u straks in één keer 5 belangrijke bestanden: de teksten op de website zelf, de archiefbeschrijvingen, de afbeeldingen, de bibliotheekcatalogus en natuurlijk ZeeuwenGezocht. Wij denken dat we veel mensen hier een plezier mee doen!

En natuurlijk kunt u op de website straks allerlei web2.0 dingen terugvinden: de rss-feed met nieuwsberichten, onze twitterstreams en natuurlijk is er aandacht voor onze weblogs.

Op dit moment wordt er heel hard gewerkt om zoveel mogelijk informatie van de oude naar de nieuwe site te kopiëren en nieuwe informatie toe te voegen. Blijf ons volgen!

Lineke van den Bout, webcoördinator

5 reacties:

Albert zei

Mooi! Welk CMS hebben jullie uiteindelijk gekozen?

Andrea van Boven zei

Veel succes met het vullen van de nieuwe site. Ik ben benieuwd.

Lineke zei

@Albert: dank je wel! We hebben op aanraden van Fabrique gekozen voor het framework Django, waarin zij een cms voor ons hebben gebouwd.

@Andrea: Dank je wel, het gaat voorspoedig maar kost veel tijd... Komt wel goed.

Petra Links zei

Ziet er mooi uit. Ben erg benieuwd naar het eindresultaat en de wijze waarop jullie Twitterstreams en Blogs integreren in de nieuwe site.
Succes met de laatste loodjes!

Lineke zei

@Petra Dank je wel! Het eindresultaat (voor zover je daar bij een website over kunt spreken) volgt binnenkort. Overigens zullen de twitterstream en blogs niet geintegreerd zijn in de site zoals bij een blog... maar ze zijn er en ze zijn vindbaar, dat is al een hele stap voorwaarts! En we blijven sleutelen natuurlijk ;-)

Een reactie posten